Zapraszamy na niezapomniane warsztaty kulinarne kuchni indyjskiej! 🌟
Odkryj wspaniały świat kuchni indyjskiej – kolorowej, pachnącej intensywnymi aromatami przypraw. Pod okiem doskonałego trenera kulinarnego Tapiego Sharmy, zagłębisz się w tajniki kuchni indyjskiej. Tapi to najlepszy przewodnik po indyjskich smakach, sprawi, że na kilka godzin przeniesiemy się na kolorowe i gwarne ulice Indii, słuchając jego fascynujących opowieści i wspomnień.
Tego dnia wspólnie przygotujemy kilka pysznych i aromatycznych potraw, które pozwolą uczestnikom poczuć klimat tego wyjątkowego miejsca. Zaczniemy od Vegetable Tikki – rumianych kotlecików ziemniaczano-warzywnych, które z pewnością przypadną do gustu miłośnikom przekąsek. Następnie wypieczemy Aloo Parantha, pyszne plackami pochodzące z Pendżabu, nadziewane ziemniakami.
Kolejnym daniem będzie Kadhi Pakora, wyjątkowe curry na bazie maślanki, podawane z pakorami, doskonale komponujące się z ryżem lub paranthą. Dla miłośników świeżości przygotujemy aromatyczną sałatkę z mango, która wprowadzi na talerze odrobinę egzotyki. Na zakończenie warsztatów skosztujemy Masala Chai – tradycyjnego, aromatycznego napoju, który przeniesie nas w czasy panowania Mongołów w Indiach.
Nie przegap tej wyjątkowej okazji! Dołącz do nas i pozwól sobie na niezapomniane doznania kulinarne!
Tapinder Sharma – Hindus z pochodzenia, Polak z wyboru, jak mówi o sobie. Doskonale radzi sobie z łączeniem tych skrajnie różnych kultur, prywatnie oraz zawodowo. W kuchni pozostaje jednak wierny swojej hinduskiej, a w dodatku wegetariańskiej naturze. Właściciel restauracji GANESH w Łodzi, stały gość programu – Pytanie na śniadanie. Obecnie jeden z niewielu trenerów kuchni indyjskiej, prowadzący kursy kulinarne na różnych poziomach zaawansowania w całej Polsce. Dla przyjaciół Tapi, znany jako tapigotuje. Pogodny, otwarty, pełen charyzmy i pasji, podczas warsztatu przekaże Wam nie tylko ogromną wiedzę na temat swojej rodzimej kuchni, ale wprowadzi Was też w niesamowity świat kultury indyjskiej.
MENU:
– Vegetable tikki – rumiane kotleciki ziemniaczano-warzywne z aromatycznym nadzieniem;
– Aloo Parantha – to dar Pendżabu dla ludzkości. Placek Aloo Parantha – nadziewany aromatycznymi ziemniakami;
– Kadhi Pakora – rodzaj curry na bazie maślanki lub jogurtu, zagęszczonego mąką z cieciorki (z pakorkami). Jadane z ryżem lub paranthą;
– Mango Salad – aromatyczna sałatka z mango;
– Masala Chai – ten aromatyczny, gorący napój pijany był już w czasach panowania w Indiach Mongołów.
Koszt – 370 zł.