Zapraszamy do świata kolorów, zapachów, smaków… czyli do Indii!
Kuchnia indyjska to mistrzowskie wykorzystanie przypraw i kombinacja składników.
Niewątpliwym mistrzem i najlepszym przewodnikiem w naszych indyjskich podróżach jest prowadzący, @Tapi Sharma.
Z jego pomocą nauczymy się jak wyczarować w swojej kuchni prawdziwe Indie!
Dzieląc się swoją pasją i tradycyjnymi technikami, sprawi, że stworzenie tych potraw stanie się prawdziwą przyjemnością.
Tego wieczoru wybierzemy się w podróż z indyjskim street foodem i wspólnie przygotujemy:
1. Veg Poha, czyli płatki ryżowe z warzywami i przyprawami.
2. Rajma, czyli czerwona fasoli w sosie pomidorowo-cebulowym z przyprawami. Jeśli miałbym porównać Rajmę do jakiegoś polskiego dania, byłaby to fasolka po bretońsku.
3. Tawa Paneer – (Tawa to nazwa indyjskiej płaskiej i pozbawionej rantów patelni do robienia chapati), czyli serek paneer smażony z papryką, cebulą i pomidorem oraz przyprawami na tawie.
4. Chapati Nie ma w Indiach posiłku bez chapati (zwanym również roti). Chapati jedzą wszyscy Hindusi. Chlebek Indyjski
5. Malpua, czyli małe, smażone naleśniczki zanurzone w gęstym cukrowym syropie.
Nie zastanawiaj się za długo i dołącz do naszej kulinarnej podróży!
Tuż za rogiem czeka na Ciebie fascynująca przygoda kulinarna, podczas której odkryjesz tajniki przyrządzania topowych potraw indyjskiego street food!
Podczas warsztatu pracujesz w grupach liczących 4 osoby. Każdy uczestnik bierze czynny udział w przygotowaniu posiłków. Wszystko co niezbędne czeka na Ciebie już przy naszym stole. Zaczynając od półproduktów, przez niezbędne narzędzia, aż po fartuch kucharski.
Jedyne o co musisz zadbać sam, to dobry humor i wygodne buty!
Do zobaczenia przy wspólnym stole!